Απόστολος Θηβαίος | Γράμμα στον Ρομπ

Σημείωμα που σώθηκε από τη βροχή

Ο Ρομπ βαδίζει χαρούμενα, σαν να ήταν λέει ζωντανός ακόμη.

«Όχι, όχι, πρέπει να εξηγηθώ»

Ο Ρομπ ανήκει στην σπάνια τάξη των ίσκιων, που πάει να πει: όλος ο κόσμος του ανήκει. Μην θαρρείτε πως τέτοια πράγματα μπορεί να τον τρομάξουν. Του λόγου του έχει μάθει να λιγοστεύει εδώ σ’ αυτήν την παράξενη πολιτεία. Ένα δωμάτιο με λίγο φως και δίχως παράθυρα και ένα κρεβάτι από παλιά σανίδια.

«Ω Ρομπ, πώς έκανες έτσι την ζωή σου, τι κουρέλια είναι αυτά»

Δεν θέλει άλλο να συλλογίζεται τα παλιά. Οι δρόμοι του ανήκουν κιόλας. Απόψε ανοίγουν οι ουρανοί και για εκείνον. Η καλή του μητέρα μιλά τώρα με τα αηδόνια· τη φέρνουν πελώριοι φίλοι σε μαρμάρινες ποδιές. Κοίτα, δες.

Οι δρόμοι του ανήκουν κι αν πάλι το θελήσει μπορεί μια άλλη πορεία να χαράξει, τι ευτυχία έκρυβε η ζωή σου Ρομπ, είσαι στα αλήθεια τυχερός, μια απέραντη ελπίδα με ασημένια γένια.

Μόνο, το σκονισμένο σου δεκανίκι Ρομπ, αυτό που κάνει μισή την ωραία σου ζωή, μονάχα αυτό Ρομπ δεν ζηλεύουν. Και κάνει κάπως ευτελή την ίδια σου την αξία. Να ξέρεις Ρομπ, σου μιλώ με πατρική αγάπη, όλα όσα σου γράφω είναι με απέραντη φροντίδα. Όμως πάνω απ’ όλα, καλή και τρυφερή ζωή εκεί που πας. Νέος, ωραίος και πένθιμος, με σώμα ζωγραφισμένο που ‘χουν συνήθειο να αποκτούν όσοι κάποτε πλανήθηκαν. Έτσι θα πουν για σένα οι άνθρωποι όταν ερωτηθούν για τη σημασία σου και αν υπήρξες όμορφος. Άκουσε Ρομπ, μέσα από τον θόρυβο, άκουσε και έλα. Μπαρ Τόκιο στο βάθος της σάλας καλέ μου φίλε. Θα με γνωρίσεις. Με κλειστά μάτια όσο σου μιλώ Ρομπ.

Artwork: © Aleksandar Pasaric @ Pexels

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: