Κώστας Ρεούσης | Το μουνί και η χωρίστρα

Η χωρίστρα του πετροχελίδονου διέσχιζε την ώρα της κατάβασης το μαστό του κενού εισχωρώντας στο μουνί μιας προσωρινότητας. Η αποδημητική του φύση ιχνηλάτησε αναγνωρίζοντας το κακομεταχειρισμένο έδαφος της λατρεμένης πύλης. Τα χρόνια, οι επιλογές κι οι χειρουργοί είχαν αρμέξει άπληστα τη θεότητα ή την καταβολή του είδους, χαράσσοντας το σώμα μίας ηδονικά νεκρής γυναίκας.

Ο ανεμοστρόβιλος και το χαλάζι έφεραν τους μουσώνες στο νησί της ώχρας. Του Κατακλυσμού ή του Αγίου Πνεύματος ο Δευκαλίωνας έπινε μπίρες σ’ έναν καφενέ της παλιάς πόλης. Είχε διατάξει το πιστό αετόπουλο και τον υπασπιστή να του φέρουν μαντάτο απ’ το αχούρι της εγκλωβισμένα ψυχιατρικά εύρωστης ζωής μιας επηρμένης, κοντοκουρεμένης κι αναθεματισμένης χαράδρας.

Το κούτελο, η μετώπη ή το οστό του κρανίου είχε ανοίξει απ’ το άτιμο, εκσφενδονισμένο ύπουλα, όστρακο και θραύσμα μιας πρόσφατης μάχης μ’ ένα κατάπτυστο σιτεμένο θηλυκό. Το «γαλάζιο» αίμα έρρεε πορφυρό ελαύνοντας στις αρτηρίες και λόγχιζε την καρδιά. Η ψυχή συνωμοτούσε με το πνεύμα σχεδιάζοντας στρατηγικά κι ολοφάνερα τη συντριβή της. Ο λεκτικός υβριστικός διασυρμός της είχε προηγηθεί, κι εξακολουθούσε να εκτοξεύει ηφαιστιογενείς μύδρους, κυρίως τις ώρες της εκούσιας μέθης. Δεν ξέρει τι μπορεί ν’ αντιδράσει και σε ποια κατάσταση να οριστεί η αόρατη χάραξη όταν την αντικρύσει εκ νέου. Πάντως, φροντίζει να μην οπλοφορεί νομότυπα όταν κυκλοφορεί ρεμάλι μες στα στενά της Χώρας. Έχει την μπέσα άνακτος, και  τον όρκο άδικα ξηλωμένου αξιωματικού, και την τιμή εσχατολογική, ποιητική και εύρυθμη: ύστατου Έλληνος και στρατιωτικού μπαρουτοκαπνισμένου.

Κώστας Ρεούσης, «Ευχολόγιο Ύβρεων» [κείμενα υπομνηματικής φύσεως], σε εξέλιξη κι υπό κατασκευή.

Artwork: © Egon SchieleArtwork (1890-1918) | Long haired nude, bent over forward, jerk view (1918) @ Private collection

3 σκέψεις σχετικά με το “Κώστας Ρεούσης | Το μουνί και η χωρίστρα

Add yours

  1. Καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία, η οποία καταδεικνύει πως διαπαιδαγωγούνται ακόμη και σήμερα οι γυναίκες.
    Ήταν Κυριακή του Γενάρη του 2005, και το κρύο στην Θεσσαλονίκη τρυπούσε κόκαλα !
    Εγώ και κάποιοι άλλοι κολυμπούσαμε στο ανοικτό κολυμβητήριο των Συκεών. Ήταν και ένας νέος στην ηλικία πατέρας, που προς τιμήν του γι’ αυτό, είχε φέρει το τετράχρονο κοριτσάκι του, για να κολυμπήσουν.
    Βγαίνοντας από το νερό, άκουσα το κοριτσάκι, να λέει με απορία στον μπαμπά της : – μπαμπά και τα αγόρια κρυώνουν – ! Και εγώ αυθόρμητα της είπα : – κορίτσι μου, εσύ είσαι πιο δυνατή από τ’ αγόρια – !
    Έτσι διαπαιδαγωγούνται τα κορίτσια και σήμερα! Με το σύμπλεγμα του αδύναμου που έχει ανάγκη προστασίας από το ισχυρό αρσενικό!
    Μην βρίζετε ανθρώπους οι οποίοι καταστρέφονται από την πλύση εγκεφάλου που υφίστανται από την ανδροκρατική – πατριαρχική κοινωνία σας.

    Μου αρέσει!

  2. Οι γαλαζοαίματες κορώνες με την μπέσα του άνακτος, και τα σιρίτια των εντίμων αξιωματικών χάραξαν, κάνοντας εκτομή, τα σώματα των γυναικών ! γι’ αυτό είναι ανήδονα – νεκρά! Είναι δυνατόν να αποκαλούμε την γυναίκα κατάπτυστη και σιτεμένη, επειδή κτύπησε, ματώνοντας , το γαλαζοαίματο κούτελο του βασιλιά που πήγαινε να την βιάσει( με την μπέσα του άνακτος πάντα ) ;
    Ο ανθρώπινος πολιτισμός εδραιώθηκε στα αίματα, στα πτώματα των βιασμένων από τους άνδρες γυναικών! Που τις βιάζουν μέχρι σήμερα!
    Κατηγορούν οι άνδρες τις γυναίκες ! Τις γυναίκες που οι άνδρες αρρώστησαν!
    Θέλετε ρε μάγκες υγιείς γυναίκες, καλοπροαίρετες, ανεπιτήδευτες, σεμνές, τρυφερές; Ε, τότε θα γαμιούνται σαν τις σκύλες ! Το αδύνατο σημείο σας άρρωστοι ! που πρώτοι εσείς ενοχοποιήσατε τον ΈΡΩΤΑ, αλυσοδένοντας τις γυναίκες! Βγάζοντας τα μάτια σας με τα δάχτυλά σας ! Αιώνιοι εραστές της χούφτας σας! Αλλά το πρόβλημά σας είναι βαθύτερο ! Φοβάστε την ερωτική γυναίκα, σοκάρεστε τόσο, που δεν μπορείτε να λειτουργήσετε, γιατί είστε πιο άρρωστοι από τις γυναίκες, πάσχοντας από το σύνδρομο του κερατά! Απιστία στον ΈΡΩΤΑ δεν υπάρχει παρά μόνο στις εμπορικές συναλλαγές.

    Δόξα και τιμή στην ελεύθερη – ερωτική γυναίκα με τους αδάμαστους – εκρηκτικούς οργασμούς που γαμιέται με όποιον γουστάρει!

    Μητέρες άπιστες τιμώ! Που ελευθεριάζουν.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Start a Blog at WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε